Σήμερα οι ανάγκες της καθημερινότητάς υπαγορεύουν τη χρήση ενός γυαλιού που καλύπτει την όραση σε όλες τις αποστάσεις. Τα πολυεστιακά γυαλιά διορθώνουν την όραση στο μακρινό, ενδιάμεσο και κοντινό φάσμα αποκαθιστώντας την προσαρμογή που χάνεται αισθητά μετά τα 40 έτη.

Τα πολυεστιακά γυαλιά ενσωματώνουν τη μακρινή και την κοντινή διόρθωση, με σταδιακή μετάβαση σε ένα και μόνο ζευγάρι. Όποιο και αν είναι το διαθλαστικό σφάλμα ( μυωπία, υπερμετρωπία, αστιγματισμός, πρεσβυωπία) υπάρχει πάντα ένα ζευγάρι πολυεστιακών γυαλιών κατάλληλο για σας που μπορεί να συνταγογραφήσει ο οφθαλμίατρος. Τα πολυεστιακά γυαλιά θεωρούνται ότι πλησιέστερο στη φυσική λειτουργία της προσαρμογής μετά την είσοδο στην πρεσβυωπική ηλικία. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι τα χρησιμοποιούν την τελευταία πενταετία για να καλύψουν τις προσωπικές τους ανάγκες. Σε κάποια επαγγέλματα μάλιστα όπως λογιστές, δικηγόροι, υπάλληλοι γραφείου που διαχειρίζονται ταυτόχρονα έγγραφα και ηλεκτρονικά αρχεία στον υπολογιστή, οι πολυεστιακοί φακοί διευκολύνουν ασύγκριτα τη δουλειά τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πολυεστιακοί φακοί τελευταίας (6ης) γενιάς, είναι κατασκευασμένοι με τεχνολογία μετώπου κύματος (wavefront technology) με σκοπό την ελάττωση των περιφερικών παραμορφώσεων (που είναι αισθητές σε πολυεστιακούς φακούς παλιότερης γενιάς) και τη βελτίωση του ωφέλιμου οπτικού πεδίου του χρήστη. Το αποτέλεσμα είναι ο χρήστης να προσαρμόζεται άμεσα και εύκολα στη χρήση των πολυεστιακών γυαλιών.